٢٣.١.٠٨

شوربه الحريره



المقادير:-

كوب فول جاف

نصف كيلو حبات طماطم حمراء جدا

حبتا بصل جاف

نصف كوب طعام

زيت زيتون

بيضتان

معلقتا طعام دقيق

معلقتا طعام معجون طماطم

كوب بقدونس مفروم

كوب كزبرة مفرومه

كوب كرفس مفروم

نصف كيلو جرام لحم ضان

كوب حمص

كوب عدس

ملح -فلفل اسود مطحون - فلفل حلو

معلقه هريسه صلصه حاره

كوب شعريه


الطريقه:-

قطعى اللحم الى قطع صغيره ثم اقليه بالزيت والتوابل والملح والبقدونس والكزبره والكرفس ثم اضيفى لترين ماء الى اللحم ودعيه على النار حتى يغلى
ثم اضيفى كل الحبوب الجافه واتركيهم على النار حتى تنضج لمدة ساعه تقريبا
قشرى الطماطم وضعيها فى قدر على النار مع كوب ماء لمدة ربع ساعه بعد ذلك ضعى الخضار فى المطحنه واهرسيها ثم اعيديها الى النار واضيفى معجون الطماطم ودعيها تغلى لمدة ربع ساعه ثم اضيفى الشعريه مرة واحده وحركيها واتركيها حتى تنضج
ذوبى الطحين فى كوب ماء بارد ثم اضيفى هذا المزيج الى القدر مع التحريك المستمر واغليه لمدة 5 دقائق
اخفقى البيض جيدا ثم اضيفيه الى الشوربة مع التحريك المستمر لمدة دقيقتين ثم ارفعيه عن النار وقدميه ساخنا


و يمكن عملها باكثر من طريقه و ان شاء الله نحاول نضعها فى مطبخنا

هناك ٤ تعليقات:

همسات ساكنه يقول...

لا تمام الشوربه
ابقى اجربها
ولا اقولك جربيها انتي وابعتهالي على طول ;)

بسمه عبدالباسط يقول...

طريقة حلوة قوى ومن قبل ما أعملها شكلها حلوة ولما هجرب هقول لك رأيى

تسلم ايديكى

غير معرف يقول...

ellithy

سوف يتم الربط اليوم ووضع لوجو جريدة العرب

تحياتنا لك

smasem يقول...

ميرسى عالرد
و انا جربتها امبارح بالظبط
و كانت خطيره بس هيا فيها مشكله انها مش ح تقضى تتعمل عالغداء لازم جنبها حاجه كمان

و لما تجربوها ابقى قولوا لى رأيكم