٣٠.٩.٠٧

الجلاش باللحم المفروم والجلاش الحلو

الجلاش

المقادير
لفة جلاش
كوب لبن
2 بيضة
نصف كيلو لحم مفروم
سمنه

الطريقة

طريقة عمل اللحم العصاج مثل الطريقة السابقة
1- نحضر صينية ندهنها سمنه
2- نأخذ حوالى ثلاث ورقات جلاش ونفردهم فى الصينية ونضعهم عليهم سمنه خفيفة ونظل نفعل هكذا حتى نصل الى نصف لفة الجلاش
3- نضع اللحم العصاج فوق الجلاش
4- نضع باقى اللفة مثل السابق ثلاث ورقات بثلاث ورقات مع دهنها بالسمن الخفيف جدا
5- نحضر كوب اللبن والبيض ونضربهم مع بعض ثم نضعهم على الصينية ندخل الصينية الفرن حتى يصفر وجهها
---------------------------
الجلاش الحلو

نفس مقادير وطريقة الجلاش السابقة مع عدم وضع اللحم العصاج ولا اللبن والبيض ولكن وضع أى شىء حلو مكسرات زبيب أى شىء فى الوسط وعلى الوجه نرش سمنه
ونضعها فى الفرن حتى تصفر
ونحضر شربات ونتركه يبرد وعندما تطلع الصينية من الفرن نرش عليها الشربات
طريقة عمل الشربات
نحضر أتنين كوب سكر ونضع عليهم كوب وربع ماء ونضعهم على النار ونعصر عليهم ليمونة ونضع عليهم ملعقة صغيرة فانيليا
ونقلبه ونتركه حتى يذوب السكر ويصل المقدار الى سمك معقول
ونتركة ليبرد
ثم نضعه على الصينية فور خروجها من الفرن

هناك ٥ تعليقات:

همسات ساكنه يقول...

تمام الوصفه يا بوس بوس
انا بحب الجلاس جدا سواء حادق او حلو
عايزين نعمل مطبخ جامد كده

بسمه عبدالباسط يقول...

همسات ساكنه

أكيد إن شاء الله هنعمل مطبخ جامد أصبرى بس هنسخن وهتلاقى المطبخ مليان أكل
تحياتى لكى

شيماء الجيزى يقول...

بجد وصفه حلوة جدا
انا كمان بحب الجلاش الحلو
وبحب الرقاق كمان بالقوانص والكبد
وصفاتك حلوة يا بوسى

اكيد هيكون مطبخ جامد
وكل البنات المدونات هيتعلموا على ايديكم
تحياتى

بسمه عبدالباسط يقول...

شيماء الجيزى

بالهنا والشفا ويارب الوصفة تكون سهلة
وتعجبك
ان شاء الله يكون مطبخ حلو والكل فعلا يستفيد
تحياتى لكى

مريم احمد يقول...

مريم احمد
جميله جدا شكرا